» » » Θετικός στην ισοπαλία

Δεν έχασε ο Ολυμπιακός από την Ντιναμό Κιέβου στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του στο Ζέεφελντ και το 1-1, με το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ στη σεζόν από τον Αυλωνίτη, συνοδεύτηκε με καλή εμφάνιση που άφησε ικανοποιημένο τον Μίτσελ.

Στην αρχή ήταν ο Κασάμι. Μέσα σε ένα ημίχρονο σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που τη μία στιγμή θα αναρωτιέσαι τι έκανε και την επόμενη- ενδεχομένως την αμέσως επόμενη- θα λατρεύεις την έμπνευσή του. Στο πεντάλεπτο, στημένη μπάλα, εντολή του Μίτσελ για πάσα του Φουστέρ, σουτ απευθείας στο τείχος. Πλήγμα. Στο 41’ στημένη μπάλα, τέλεια σέντρα στην πλάτη της άμυνας της Ντιναμό Κιέβου, άψογη προβολή από τον κοντρολαρισμένο Αυλωνίτη, το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στη σεζόν. Ρόλερκοστερ.

Ο Ολυμπιακός είναι, αυτήν τη στιγμή, η ομάδα που πρέπει να είναι. Εκείνοι που έχουν περισσότερη όρεξη να παίξουν, είναι εκείνοι που νιώθουν ότι δοκιμάζονται, ότι αν δεν κάνουν σωστά πράγματα, δεν θα είναι στην αποστολή της ομάδας. Οι άλλοι, δηλαδή οι περισσότεροι από εκείνους που έβαλε ο Μίτσελ στο δεύτερο ημίχρονο, το πάνε πιο αργά. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσει να ρολάρει η ομάδα σύντομα, ειδικά από τη στιγμή που η πρώτη επίσημη υποχρέωσή της είναι σε ένα μήνα για τη Superleague και σχεδόν σε ένα δίμηνο για το Champions League. Οι παίκτες έχουν 10 μέρες μαζί, είναι 31 και δεν έχουν μπει στην αποστολή ακόμα οι τέσσερις διεθνείς. Και αυτό σημαίνει ότι η ομάδα βρίσκεται σε πρωτογενές στάδιο. Στο δεύτερο φιλικό του Ζέεφελντ έπαιξαν 22 «ερυθρόλευκοι».

Στο ντεμπούτο του, φέτος, ο Ρομπέρτο έκανε την πρώτη εντυπωσιακή απόκρουση της σεζόν, στο πλασέ του Γιαρμολένκο, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντιναμό έκανε το γκολ της με τους δύο πιο ποιοτικούς παίκτες της, τον Γιαρμολένκο και τον Μποκανί, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά στο 55’. Η Ντιναμό είχε και δοκάρι με τον Καλίνιτσεφ, ενώ και ο Ολυμπιακός είχε τη δική του ευκαιρία, με τον Θανάση Παπάζογλου, ένα από εκείνα τα σουτ που κρίνουν αν θα μείνεις στην ομάδα ή θα δοθείς δανεικός, που στη σούμα τα γράμματα που θυμίζουν εκείνη την ευκαιρία είναι bold.

Ο Ολυμπιακός έδωσε το δεύτερο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του στο Ζέεφελντ και η αποστολή θα επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα πριν αναχωρήσει, τη Δευτέρα, για τις ΗΠΑ. Η Ντιναμό, από τη μεριά της, έδωσε το τελευταίο φιλικό της πριν το ματς του Σούπερ Καπ της Ουκρανίας με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση